WELKOM BIJ EUROCALLIS
Zoals altijd bieden wij U een doordachte mengeling aan van geheide klassiekers en grensverleggende nieuwkomers.
Misschien wist U het al, maar de jongste tijd zijn er verschillende stammen van Xylella fastidiosa in de EU opgedoken. De Xylellabacterie veroorzaakt een aantal plantenziektes en is nu al een reusachtige bedreiging voor de landbouw en voor ons leefmilieu in het algemeen. Dat is de reden waarom EFSA (De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid) in juni 2015 een reeks noodmaatregelen heeft uitgevaardigd in een poging om Xylella fastidiosa zoveel mogelijk buiten de EU te houden. Daglelies waren en zijn nog altijd getroffen door een bijna-importverbod omdat zij waardplanten kunnen zijn voor Xylella fastidiosa.
Omdat de import van daglelies stil ligt kan ik noch de nieuwste soorten aankopen noch aanbieden.
Wij hebben onze planten destijds altijd hoofdzakelijk ter plaatse geselecteerd en niet louter op basis van mooie plaatjes. Bovendien vindt U al de planten uit onze catalogus ook daadwerkelijk in onze tuin en niet alleen op onze website.
Wij doen er ook alles aan om U alleen maar vegetatief vermeerderde planten te leveren. U zult begrijpen dat deze planten méér kosten dan de gelijknamige, geweefselkweekte tegenhangers die U her en der kunt kopen.
MAAR ... daarvoor krijgt U ook een scheut van de originele planten !!! Weest U echter niet ontgoocheld als uw plant niet van meet af aan helemaal op onze foto's lijkt : een hemerocallis heeft soms 1 à 2 seizoenen nodig om zich na het verplanten opnieuw te settelen.
Wanneer U door onze online cataloog bladert dan zult U zien dat wij de prijzen voor deze originele planten dit jaar uitzonderlijk laag hebben gehouden. En toch : mocht U voor vegetatief vermeerderde planten ergens bij Europese leveranciers noemenswaardige prijsverschillen vaststellen; meld ons dit dan en wij zullen proberen onze prijzen aan te passen.Alle prijzen zijn per stuk en in EURO
Wij versturen planten over heel Europa en rekenen U de portkosten aan tegen kostprijs.
Vanaf het moment dat wij uw bestelling bevestigen is deze voor ons definitief en houden wij U aan uw woord. Wij houden ons ook streng aan de regel dat alle bestellingen vooraf dienen betaald.
Doorgaans krijgt U van ons voor de nieuwere soorten 1 plant en voor de oudere soorten 2 planten of meer.
Voor hun onschatbare hulp bij de vertalingen danken wij :
- Horst Weihrauch & Christel Woelker (Duits)
- Mary & Ted Czaicki (Engels)
- Nicole Castaing & Jean-Paul Chanel (Frans)
- Anna Rubinina (Russisch)
Veel plezier !!!